Cestování s vaším psem v létě: Tipy a triky

Léto je ideálním obdobím pro dovolenou a mnoho majitelů psů se rozhodne vzít své čtyřnohé přátele s sebou. Cestování se psem může být úžasným zážitkem, pokud se na něj dobře připravíte. Zde je několik tipů a triků, jak zajistit, aby byla vaše cesta pro vás i vašeho psa pohodlná a bezpečná.

Příprava před cestou

1. Zdraví a bezpečnost

Než vyrazíte na cestu, navštivte veterináře. Ujistěte se, že je váš pes očkovaný, chráněný proti parazitům a má všechny potřebné doklady, pokud cestujete do zahraničí. Vezměte s sebou léky, které váš pes může potřebovat, a připravte si lékárničku.

 

2. Cestovní vybavení

Sbalte vše potřebné pro vašeho psa:

  • Obojek s identifikační známkou: Ujistěte se, že má váš pes na obojku aktuální kontaktní informace.
  • Vodítko a náhubek: Některé dopravní prostředky nebo místa mohou vyžadovat použití náhubku.
  • Přepravka nebo autosedačka: Zajistí bezpečnost vašeho psa během jízdy.
  • Miska na vodu a jídlo: Cestovní varianty jsou skvělým řešením.
  • Hračky a deka: Známé předměty pomohou vašemu psu cítit se pohodlněji.
  • Ochrana proti slunci: Psí opalovací krém a ochranný obleček mohou být užitečné.
     

Cestování autem

1. Bezpečnost především

Vždy zabezpečte svého psa, aby nebyl volně v autě. Použijte přepravku, autosedačku nebo bezpečnostní pás pro psy. Nikdy nenechávejte psa v uzavřeném autě během horkých letních dnů, ani na krátkou dobu.

 

2. Přestávky na odpočinek

Plánujte pravidelné zastávky každé dvě až tři hodiny. Nechte psa protáhnout nohy, napít se a vykonat potřebu. Zastávky také pomohou předcházet nevolnosti z jízdy.

 

3. Teplota v autě

Udržujte auto příjemně chladné, aby se váš pes nepřehřál. Použijte klimatizaci nebo otevřete okna, ale nezapomeňte zajistit, aby pes nemohl vyskočit.

 

Cestování letadlem

1. Výběr letecké společnosti

Zjistěte si, jaké jsou požadavky letecké společnosti ohledně přepravy psů. Některé společnosti umožňují malým psům cestovat v kabině, větší psi musí být v zavazadlovém prostoru.

 

2. Příprava přepravky

Přepravka musí být dostatečně prostorná, aby se v ní pes mohl pohodlně postavit, otočit a lehnout si. Označte přepravku vaším jménem, adresou a telefonním číslem. Vložte do ní pohodlnou podložku a oblíbenou hračku psa.

 

3. Před letem

Nekrmte psa těsně před letem, aby se předešlo nevolnosti. Ujistěte se, že je dobře hydratovaný. Někteří psi mohou potřebovat sedativum, ale vždy se poraďte s veterinářem.

 

Ubytování a destinace

1. Vyhledání přátelských míst pro psy

Hledejte hotely a ubytování, které jsou přátelské k psům. Existuje mnoho webových stránek, které se specializují na ubytování pro majitele se psy. Některé hotely nabízí speciální služby, jako jsou psí postele, misky a dokonce i psí menu.

 

2. Destinace

Vyberte si destinaci, kde bude váš pes vítán. Pláže pro psy, psí parky a turistické stezky jsou skvělými místy pro společné zážitky. Zjistěte si místní předpisy týkající se vodítek a přístupu psů na veřejná místa.

 

3. Aktivity

Plánujte aktivity, které budou bavit jak vás, tak vašeho psa. Plavání, turistika, procházky a venkovní hry jsou skvělým způsobem, jak trávit čas společně.

 

Závěr

Cestování s vaším psem může být úžasným zážitkem, pokud se na něj dobře připravíte. S důkladnou přípravou a plánováním si můžete užít bezstarostnou dovolenou plnou nezapomenutelných zážitků. Ujistěte se, že je váš pes vždy v bezpečí a pohodlí, a nezapomeňte si užít každý okamžik společného dobrodružství.



Unikátní psí známka pro Vašeho pejska. Nečekejte až se Váš pejsek zaběhne.

VÍCE O PSÍ ZNÁMCE